Activități

Dăruiește timp copilului tău!  

În luna decembrie, în oraşul Comăneşti, prin proiectul „𝐷𝑎̆𝑟𝑢𝑖𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑡𝑎̆𝑢” am organizat două workshop-uri speciale pentru copiii cu vârste între 8 și 12 ani, împreună cu părinții lor.
 
Scopul acestui proiect minunat a fost ca părinții să se întâlnească cu copiii lor într-un cadru plăcut și să petreacă timp de calitate împreună. Sub îndrumarea unui consilier educațional, au avut ocazia să recupereze și să dezvolte dialogul și afecțiunea cu copiii lor.
 
Totodat, au lucrat la realizarea unei coronițe de Crăciun, care a fost apoi dusă acasă.
Este o modalitate minunată de a crea amintiri speciale și de a întări legătura dintre părinți și copii!
 
Proiectul, „Dăruiește timp copilului tău”, finanțat prin programul Start ONG , lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow, a fost gândit cu scopul de a le oferi părinților din orașul Comănești, județul Bacău, posiblitatea de a petrece timp de calitate împreună cu copilul lor.
 

Phro Chef și Șah - înscrieri

Începem vara cu demararea unui nou proiect marca Phronesis, „𝙋𝙝𝙧𝙤 𝘾𝙝𝙚𝙛 𝙨𝙞 𝙎̦𝙖𝙝'', proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow Acest proiect se adresează copiilor supradotați (6-15 ani), și celor pasionați de gastronomie, prin două workshopuri inedite: ⏰ 12 iunie - 30 iulie 6-15 ani ✅ 𝗖𝗹𝘂𝗯𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗦̦𝗮𝗵 ✅ 𝗣𝗥𝗔̆𝗝𝗜𝗧𝗨𝗥𝗜𝗔𝗗𝗔 - Atelier săptămânal de gătit ÎNSCRIEREA OBLIGATORIE: telefonic sau pe Whatsapp la 0740 526 501

Clubul de ȘAH - înscrieri

Crezi că abilitățile copilului tău sunt deosebite și vrei să-l scoți din fața televizorului sau telefonului ❓ Vino cu el la 𝑪𝑳𝑼𝑩𝑼𝑳 𝒅𝒆 𝑺̦𝑨𝑯 de la Phronesis - Centru Educațional , atelier din cadrul proiectului PHRO CHEF și ȘAH, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania, și implementat de Act for Tomorrow . ♟ De ce șah❓ ✅ Ajută la dezvoltarea gândirii creative; ✅ Ajută la dezvoltarea puterii de concentrare; ✅ Ajută la dezvoltarea memoriei; ✅ Îmbunătățește performanțele școlare ale copiilor, prin calitățile pe care le dezvoltă; ✅Dezvoltă spiritul competitiv; ✅Ajută la gestionarea emoțiilor. Când❓ În fiecare VINERI, între 17:00 – 18:30! Participarea se face doar în urma înscrierii prin email, telefonic sau whatsapp: 0740 526 501.

Atelierul gastronomic PRĂJITURIADA - înscrieri

Crezi că printre pasiunile copilului tău se numără și „BUCĂTĂRITUL” și vrei să-l scoți din fața televizorului sau telefonului❓ Vino cu el la ATELIERUL GASTRONOMIC, de la Phronesis - Centru Educațional, atelier din cadrul proiectului „PHRO CHEF și ȘAH'', finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Ce-ar putea de fapt câștiga copiii în bucătărie❓️ ➡️Abilități de: ✅️ organizare; ✅️ comunicare; ➡️ lucru în echipă; ➡️ Matematică; ➡️ SĂNĂTATE❗️ Asta ne propunem la Atelierul Gastronomic #PRĂJITURIADA, unde vă așteptăm gata să gătiți și să degustați❗ Când? În fiecare JOI, între 17:00 – 18:30! Participarea se face doar în urma înscrierii prin email, telefonic sau pe whatsapp: 0740 526 501.

Clubul de ȘAH

💢Știați că șahul are multiple beneficii când vine vorba de dezvoltarea copiilor și îmbunătățește performanțele școlare ale copiilor, prin calitățile pe care le dezvoltă❓ Printre altele, 𝘀̦𝗮𝗵𝘂𝗹 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗮̆ la: ✅ Dezvoltarea gândirii strategice și analitice; ✅ Dezvoltarea gândirii creative; ✅ Dezvoltarea puterii de calcul; ✅ Dezvoltarea puterii de concentrare; ✅ Dezvoltarea memoriei; ✅ Dezvoltarea spiritul de fair-play; ✅ Dezvoltă spiritul competitiv.

Atelierul PRĂJITURIADA

Știați că #gătitul poate fi o activitate distractivă și plină de satisfacții❓ Primele întâlniri din cadrul Atelierului #PRĂJITURIADA au fost cu adevărat delicioase și distractive❗️ Sub formă de joc și responsabilitate, copiii dobândesc cu puțină atenție abilități de: ✅️organizare; ✅️comunicare; ➡️lucru în echipă; ➡️Matematică; ➡️SĂNĂTATE❗️

Clubul de ȘAH

„Şahul este un joc util şi onest, indispensabil în educarea celor tineri.” – Simon Bolivar ▶️ CLUBUL de ȘAH de la Phronesis - Centru Educațional , este un atelier din cadrul proiectului PHRO CHEF și ȘAH, finanțat prin programul Start ONG , lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow .

Phro Bucurie

Un strop de bucurie din Bucuria Sărbătorilor copiilor nevoiași prin Phro Bucurie, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Bee Phronesis IQ

Bee Phronesis IQ, proiect pilot, finanțat prin intermediul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, prin care își propune să acorde suport copiilor cu abilități înalte din orașul Comănești și împrejurimi pe trei direcții distincte: creativitate, pictură și limba engleză.

ADEVĂRUL ca poveste

PR. VIOREL ANĂSTĂSOAIE
-Prin poveste ajungi cel mai ușor la sufletul copiilor dar și la cel al adulților fiindca sufletele sunt venite din tărâmul Adevărului.
-ADEVĂRUL spus ca poveste EDUCĂ copiii și trezesc adulții.

SUPER-EROI ROMÂNI - de la domnitori medievali la regi și regine

ANA-MARIA VATAVU
-Pentru că trecutul este un tărâm de poveste, vom porni într-o călătorie să ii deslușim tainele, pe înțelesul celor mici.
-Identificarea trecutului și a prezentului din jurul nostru, ne va fi poarta spre înțelegerea istoriei.
-Timpul nostru împreună înseamnă o teleportare în timp prin joc, lectură, proiecții digitale și activități in natură.

CONSILIERE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ

ANICUȚA ANĂSTĂSOAIE
-Ne concentrăm atenţia asupra dezvoltării personale cu precădere pe dezvoltarea abilităţilor de relaţionare, gestionarea problemelor şi situaţiilor stresante.
-De asemenea, vom realiza situaţii în care să le dezvoltăm iubirea, discernământul, excelența și responsabilitatea.

ROBOTIK

-Prin intermediul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorro, Atelierul de Robotică LEGO EDUCATION își propune să faciliteze accesul copiilor cu abilități tehnice deosebite la tehnologii de ultimă oră, prin intermediul seturilor LEGO Education WeDo 2.0.
-”Ne propunem ca prin acest Atelier să oferim copiilor nu numai experiența fascinantă a construcției cu piese LEGO®️ a unor modele motorizate, dar și provocarea programării digitale a acestora prin intermediul unui software (WeDo) ce folosește pictograme și o interfață drag-and-drop.” (ing. Gheorghe Bruma – voluntar Phronesis)
-Astfel, copiii pasionaţi de LEGO, computere şi roboţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 au șansa de a-și dezvolta abilitățile tehnice, intega cunoștințe din diferite domenii, pune „la lucru” matematica și fizica studiate, învață să lucreze în echipă și mai ales să-și dezvolte CREATIVITATEA.

CREATIVITATE

ALEXANDRA GONDOȘ
-Toți copiii au un potențial creativ inimaginabil! Din păcate, școala zilelor noastre ignoră această mina de aur.
-Prin proiectul nostru dorim să redăm copiiilor șansa de a-și exprima și maximiza acest potențial creativ care, are puterea de a schimba lumea în bine mult mai mult decât înmagazinarea de informații.

Bright children - Hands-on learning and experiences

MĂDĂLINA ANĂSTĂSOAIE
-Atelier de ENGLEZĂ cu activități prezentate prin metode specifice şi adaptate vârstei copiilor.
-In fiecare săptămână ne propunem să abordăm diverse teme ingenioase, interactive prin intermediul cărora învățarea să fie inovativă, practică și pe ințelesul tuturor.

GEOGRAFIE

MĂDĂLIN GONDOȘ
-Drumeții
-Trasee turistice
-Tabere

Școala de Arte

SAMUEL COLPOȘ – avansați
DAVID HULUȚĂ – începători

-Pian
-Chitară
-Flaut

MATEMATICĂ

ELENA ANĂSTĂSOAIE